Bár sokan panaszkodnak az egyes közösségi oldalakra, ezek elterjedése és népszerűsége mégis rejt magában számos potenciált, például a környezetvédelemmel kapcsolatban is. Jó példa erre a #TrashTag kihívás, mely a világ fiataljait célozta meg, és a közösségi médián keresztül szólítja fel a fiatalokat arra, tegyék rendbe környezetükben a hulladékkal szennyezett területeket és készítsenek erről két fotót: egyet a takarítás előtt és egyet a takarítás után. A képeket a Facebookon, Instagramon vagy a Twitteren posztolják, és megmutatják, hogyan teszik még szebbé és élhetőbbé a világot.


Egy kihívás, melynek van értelme

A #TrashTag kihívás támogatja a fiatalokat abban, hogy jobban érezhessék magukat, a környezetükért és az ott élő többi emberért tett segítségük által. Fiatalok ezrei kelnek útra és kutatják fel a hulladékokkal szennyezett területeket. Munkájukkal hozzájárulnak a környezet megóvásához a jövő generáció számára.  

Ön is jól teszi, ha szelektíven gyűjti a hulladékokat! Vajon jól csinálja?

A hulladékosztályozás legnagyobb hibái: Hová való a pizza csomagolása?


Egy felhívás sok mindent megváltoztathat

A felhívást először 2015-ben egy amerikai kerti cikkekkel foglalkozó cég, az UCO Gear tette közzé, de nem lett népszerű. Később egy fiatal aktivista, Byron Román keltette újból életre, egy Facebookon posztolt fényképpel. Ezen a képen először egy halom szemét tetején ül, majd a másik képen büszkén áll az összeszedett kilenc hatalmas, hulladékkal teli zsák mellett. Üzenete világos: "Itt egy új felhívás minden unatkozó fiatal számára: Készíts egy fotót arról a helyről, ahol el kell takarítani a hulladékot, majd fotózd le, mit tettél e változás érdekében, és posztold fotókat! "

A fiatalok világszerte vették az üzenetet, így az internetet elárasztották a Föld különböző helyszínein készített fotók, ahol a fiatalok hulladékokat gyűjtöttek össze. A képek mellett nemcsak a helyszín földrajzi fekvését, de a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos benyomásaikat és érzéseiket is közlik a résztvevők.

Olykor Ön is ételpazarláson kapja magát? Itt az idő, hogy változtasson ezen!

Pazarolja az ételt? Ideje változtatni rajta!

Csatlakozzon Ön is!

A #TrashTag kihíváshoz Ön is csatlakozhat, már csak azért is, mert a tiszta települések lakosai boldogabbak. Mindenkinek hozzá kellene járulni saját környezete tisztántartásához. Ehhez nem kell sokat tennie – ne hagyjon maga után szemetet, és időnként szervezzen egy hulladékgyűjtési-takarítási munkacsapatot, így nemcsak saját környezetében tehet rendet, de jószomszédi viszonyt is építhet.


Forrás: www.forbes.com, www.aleteia.com, www.facebook.com



Oldal nyomtatása
Cikk megosztása