Ha egyszerű húsmentes ételt keresel, ami gyorsan elkészíthető, akkor próbálj ki ínycsiklandó grillsajtos recepteket! A Tesco grill Master natúr sajt mellé most quinoa salátát ajánlunk, ami rendkívül egészséges, proteinben gazdag és az elkészítése alig pár percet vesz igénybe. Íme, egy nagyon egyszerű ebéd ötlet a rohanós hétköznapokra, ami a diétás étrendbe is beilleszthető!

Elképesztő superfood: a quinoa

Soha nem készítettél még quinoát? Van egy jó hírünk! Rendkívül egyszerű és gyorsan megvan, ráadásul szuperegészséges.

Öntsük a quinoát egy kislyukú szűrőbe és alaposan mossuk át. Ezután tegyük egy lábasba és öntsük fel kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le és 15-20 perc alatt főzzük meg. Akkor jó, ha már az összes nedvességet magába szívta. Ha elkészült, vegyük le a fedőt és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt quinoát bolondítsuk meg egy kis rukkolával, és tegyük még pikánsabbá pár felaprított mentalevéllel. Adjunk hozzá apró darabokra vágott fügét, így igazán különleges ízélményben lehet részünk.

Készítsünk frissítő nyári salátaöntetet: öntsünk egy tálkába 2 evőkanál olívaolajat 1 evőkanál citromlével, majd mézzel, sóval és borssal ízesítsük tovább. Az eredmény egyszerűen fantasztikus lesz! Próbáld ki te is!

Grillsajttal minden jobb

A Tesco grill Master natúr sajtot vágjuk fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre és kenjük át egy kis olívaolajjal. Tegyük a sajtot a grillrácsra és magasabb hőmérsékleten 1-2 perc alatt süssük meg mindkét oldalát. A kész sajtot helyezzük a saláta tetejére és locsoljuk meg az öntettel.

Így készíts tökéletes grillsajtot!

A grillezett sajtok elkészítésénél az egyik legfontosabb dolog, hogy magasabb hőmérsékleten süssük. Ha túl hosszú ideig tart, amíg megsül, akkor szét fog olvadni a rácson.

Grillezéshez lehetőség szerint válasszunk keményebb, kevésbé zsíros sajtot, mint például a Grill Master. Ha túl lágy a sajt vagy magas a zsírtartalma, akkor könnyen szétfolyhat sütés közben.

Bár a camembert sajt lágy, a nemespenészkéreg mégis megóvja sütés közben a szétfolyástól. Egészben hagyva könnyedén elkészíthető a grillen is.

Ha biztosra akarunk menni, válasszunk kifejezetten grillsajtot, amiből bőséges kínálatot találunk a Tesco polcain, csupán ebből a kategóriából is.

Akik egy kis hússal szeretnék feldobni ezt a receptet, azoknak ajánljuk, hogy a sajtokat tekerjék bacon szeletekbe és úgy süssék meg a grillen. Így a húst kedvelőknek is kedvezhetnek, és nem kell kétszer annyi időt tölteni a grillrács mellett. 

A Tesco grill Master sajtból akár nyársat is készíthetünk.

Mindössze arra kell figyelnünk, hogy a sütési ideje viszonylag rövid, így mindenképpen olyan zöldséget tegyünk mellé, aminek szintén nem kell sok időt töltenie a rácson. Ilyen lehet a paprika, paradicsom és a póréhagyma.

Ha pikánsan kedveled

A Grill Master sajt az egyik legnépszerűbb sajt, ha grillezésről van szó. Nem véletlenül, hiszen nagyon könnyű bánni vele és pillanatok alatt elkészíthető. Magasabb olvadáspontja miatt nem fog szétfolyni, hanem szép barna kérget kap sütés közben. Natúr formában is ízletes, de különböző fűszerezésű olajokkal könnyen különlegesebbé tehető.

A chilis lime-os grillpác egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb! Első lépésként az olívaolajat keverjük el a citrom vagy lime levével, majd adjuk hozzá a szójaszószt. Ezután jöhet az apróra vágott fokhagyma, majd a chili paprika. Tetszés szerint só és bors hozzáadásával tovább ízesíthetjük. Az elkészült pácba belehelyezzük a grillezni kívánt sajtot és pihenni hagyjuk pár órát sütés előtt.

A bazsalikomos, fokhagymás grillpác hagyományosabb ízvilágot teremt, igazi nyárindító finomság. Javaslat: Ezt a pácot mindenképpen friss zöldfűszerekkel készítsük el, így lesz igazán ízletes a grillsajtunk! Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a kb. 1 cm vastagra vágott sajtszeleteket. Hagyjuk pihenni pár órát sütés előtt.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása