Pénztárcabarát iskolakezdés fortélyai


Az iskolakezdés napja minden évben különleges izgalommal tölti el a szülőket és a gyermekeket egyaránt. Talán nem minden gyerek lelkesedik, hogy a kellemes, élményekkel teli nyáriszünet után visszakerüljön az iskolapadba, Nekünk mégis időben el kell kezdeni összekészíteni az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. Mire elérkezik az első nap az iskolában, nyugalommal tölthet el minket, ha a tanszerek már otthonunkban sorakoznak használatra készen.


Nézz szét Az iskolaszerek kiválasztásához és beszerzéséhez hasznos tippjeink között



Iskolaszerek beszerzése költséghatékonyan


Számtalan érv szól amellett, hogy időben elkezdjük az iskolakezdéshez szükséges felszerelések beszerzését, hiszen már nyáron sulis cuccok széles választékával találkozhatunk az áruházak polcain. Így elkerülhető az is, hogy az utolsó pillanatokban üzleteket megrohamozó tömegek szorításában találjuk magunkat és a kapkodás miatti felesleges stressz következtében őrlődjünk az idegességtől. Mindenki előtt lecsaphatunk a sulikezdés akció legjobb termékeire, miért húznánk hát az időt?


A rendszerkedvelőknek biztosan nem kell bemutatni a listakészítés előnyeit, ám ha Te a mindennapok során mégsem szoktad alkalmazni ezt a gyakorlatot, mindenképpen javasoljuk legalább az iskolai felszerelések beszerzése során. Átláthatóbbá teszi a vásárlási folyamatainkat és biztosan nem felejtjük ki a szükséges elemeket! Sőt, ha eléggé áttanulmányozzuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, a figyelmünket nagyobb eséllyel ragadja meg egy – egy kedvezményes ajánlat, így az iskolaszer akciót teljes mértékben kihasználhatjuk.


Nézz szét az Iskolakezdés termékeink között  


Az ünneplő ruha és a tornaruha is megvan már a szeptemberi iskolakezdésre?


A szeptemberi iskolakezdés hivatalosan a tanévnyitóval indul, amelyre legtöbb esetben az első napon, azaz szeptember 1 – jén kerül sor. A 2022/2023 – as tanév esetében szeptember 1. csütörtöki napra esik, így egy villámgyors héttel kezdjük el az évet. Az évnyitó és az évzáró amellett, hogy keretbe foglalja a tanévet, segít tudatosítani a diákokban, hogy az iskola bizony elkezdődött vagy éppen befejeződött.  

Az ünnepélyes hangulatú rendezvények során elengedhetetlen kellék az ünneplő ruha: blúz, fehér ing, ünneplő nadrág, szoknya és az ünneplő cipő. Érdemes tehát ezeket is időben beszerezni, hiszen a tanév során még számos alkalommal szüksége lesz a gyermeknek az elegáns viseletre: nemzeti ünnepek, megemlékezések, karácsony…


Az első napnak nem csak a formai szerepe van, hasznos információk hangzanak el, az osztályfőnök ismerteti a tanév rendjét, szóba kerülnek az előrelátható dátumok és pontosításra kerülhetnek a szükséges felszerelések is. Például, hogy milyen tornaruha kerüljön a tornacuccba, hiszen a tesiórákról sem szabad megfeledkezni. 


Nézz szét Gyerekruha termékeink között


A könyvek csomagolása kreatívan még jó móka is!


Miután megérkeztek a tankönyvek és bevásároltuk a füzeteket, az állapotuk épségének megőrzése érdekében következhet a könyvcsomagolás. Ezeket megoldhatjuk vásárolt öntapadós füzetborító és füzetcímke segítségével, de választhatjuk a saját magunk által alkotott kreatív megoldást is. Szebbnél – szebb inspirációkkal találkozhatunk az interneten, mi most egy egyszerű és gyors módszert mutatunk be Nektek.


Amire szükségünk lesz:


  • tankönyvek, füzetek
  • olló
  • csomagolásra alkalmas papír, régi újság, térkép, anyag, stb…
  • ragasztó (lehetőleg kézműves)

A választott anyagot hozzámérjük a becsomagolandó füzethez, majd minden oldalán kb. plusz 1 centimétert hagyva kivágjuk. Ezt követően ráillesztjük a ragasztóval bekent füzetre az anyagot, ügyelve arra, hogy ne gyűrődjön és ne maradjon levegős alatta. Alul és felül középen bevágjuk az anyagot, hogy könnyedén rá tudjuk csomagolni az első és hátsó fedőlapokra. Érdemes ezután kis ideig nehezék alá helyezni az elkészült füzeteket.


Nem csak a csomagolást, az órarendet is bátran készíthetjük DIY módon. Segítségünkre lehetnek online képszerkesztők, ahol órarend sablont és órarend tervezőt használhatunk, de akár egy vastagabb papírból kézműves időtöltés keretei között is nekiláthatunk az alkotásnak. Bátran bevonhatjuk a gyerekeket is és pár színes filctoll, matricák, festék segítségével igazán egyedi órarenddel indulhat a tanév.


Nézz szét a Füzetek termékeink között



Menő tolltartó vagy csak új írószerek?


Gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mi kell a tolltartóba, mi van a tolltartóban, érdemes – e sokat költeni rá vagy egy olcsó tolltartó is megteszi?

Iskolakezdésről szóló tippjeink között már olvashattátok, hogy milyen típusú tolltartókkal találkozhattok és ezeket mivel is érdemes megtölteni. Ez a gyermek korától és az iskolai elvárásoktól is függ, de mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy ne váljon túl zsúfolttá – íróeszköz típusától függően egy – egy darab tökéletesen elég mindenből.


A különböző tolltartó típusok közül az emeletes tolltartó, amelyben gumiszalagok rögzítik a ceruzákat a helyükre alsós gyerek számára a legjobb választás, hiszen könnyen átlátható, így nem kell sokat keresgélni benne. Ezt a félig gumiszalagos megoldás követi, majd végül a bedobálós tolltartó, amiben színes ceruzák helyett is már inkább tűhegyű filcek kapnak helyet. De pontosan tudjuk azt is, hogy előbb utóbb elérkezik az a kor, amikor gyermekünk töltött tolltartó helyett már csak egy darab tollal jár iskolába…


Nézz szét az Írószerek termékeink között


Mitől lesz túl nehéz a menő iskolatáska?


Az iskolatáska súlya könnyen megnehezítheti a gyermekek mindennapjait, így érdemes különös hangsúlyt fektetni a típusára és arra is, hogy mit tárolunk benne. A legjobb iskolatáska elsősöknek az ergonómikus iskolatáska, hiszen kialakítása figyelembe veszi a test sajátosságait.

A későbbiekben is fontos, hogy elegendő hely legyen a tárolásra és kényelmes viselést tegyen lehetővé gyermekeink számára.

 

Sok esetben a csak a szükséges dolgokat tartalmazó iskolatáska is nehéz, így a félig megevett szendvicsek és félig megivott üdítők kipakolására érdemes odafigyelni. Hiába vágyik arra a gyerek, hogy kedvenc játékait, alvós maciját vagy az udvaron összeszedett kavicsokat is megutaztassa, ezek is a helyet foglalják, és plusz terhet helyeznek a vállára.


Legfontosabb dolgok tehát: tankönyvek, füzetek, tolltartó, uzsonna, vizes palack és a gyermek már készen is áll az indulásra!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása