Ha egy igazán egyszerű receptre vágysz, amit a kerti grillparti alkalmával is el tudsz készíteni, akkor az alufóliában sült ételek között érdemes keresgélned. Válogasd össze a kedvenc zöldségeidet és tegyél melléjük húsokat, fűszerezd, csomagold be, majd dobd a grillre. Már nincs is más dolgod, csak egy pohár sör vagy hideg limonádé társaságában megvárni, amíg a batyuk elkészülnek. Mi a rengeteg friss zöldség mellé tarját és grillkolbászt csomagolunk egybe.

A sütögetéshez válaszd a Tesco Grill Master kolbászt, amely kifejezetten grillfűszerekkel van ízesítve, és az előre pácolt Tesco BBQ sertéstarja szeleteket! Így nem kell a konyhában pepecselned, a megspórolt időt pedig töltheted a barátaiddal és a családoddal a kertben.

Ezt ne hagyd ki a batyuból!

A batyukat alacsonyabb fokozaton kell megsüssük, hosszabb ideig. Ennek megfelelően melegítsük elő a grillsütőt vagy a kerti grillezőt. A feldarabolt zöldségeket és húsokat locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá egy kis kakukkfüvet és bazsalikomot az igazán intenzív ízélmény eléréséért. Ezután mindent tegyünk egy nagyobb, alufóliából készített batyuba és 25-30 percig süssük. A végeredmény magáért beszél.

Tippek a tökéletes alufóliabatyuhoz

  • A batyu összeállításához először vágjunk le egy nagyobb darab grill-alufóliát. (Érdemes téglalap alakú fóliával dolgozni, hogy az egyik oldala hosszabb legyen, mint a másik.)
  • Tegyük a fóliát magunk elé úgy, hogy a hosszabbik oldala felénk essen.
  • Halmozzuk fel középre helyezve a batyu tartalmát.
  • Fogjuk meg a fólia baloldalát és teljesen hajtsuk rá a fólia tartalmára, egészen addig, amíg a két rövid éle egybeesik (feleztük a téglalapot). Ha szükséges igazítsuk el benne az ételt.
  • Most a lap két másik oldalával fogunk foglalkozni. Hajtsuk fel az éleket legalább 1 ujjnyi vastag sávban. Ezzel a lépéssel tudjuk lezárni a batyu végeit. Ügyeljünk rá, hogy minden oldalán ugyanabba az irányba hajtsunk fel. Erre azért van szükség, hogy biztosan ne folyjon ki sütés közben a fűszeres szaft.
  • Ha a két rövidebbik oldalt lezártuk, akkor a hosszabbik oldallal is tegyük ugyanezt. Végül egy nagyobb „lapos” borítékszerű csomagot kell kapjunk.

Nem kell feltétlenül egyetlen nagy batyuban gondolkoznunk. Készíthetünk több kicsi csomagot is, így tálaláskor mindenki bontogathatja a sajátját. Amennyiben a vendégeink nyitottak rá, egyszerűen csak készítsük ki az alapanyagokat az asztalra és bízzuk rájuk, hogy összeállíthassák a kedvenc kombinációjukat.

Így lehetsz az alufóliában grillezés mestere

  • Válasszunk grill-alufóliát, mert ezek általában vastagabbak.
  • Kenjük meg vékonyan vagy fújjuk be olaj spray-vel az alufóliát, hogy ne tapadjon hozzá az étel.
  • Ha biztosra akarunk menni, akkor egy darab sütőpapírt is fektethetünk a fóliába, így biztosan elkerüljük a letapadást.
  • Használhatunk olajozás céljára különböző fűszervajakat is, így extra ízt adhatunk az ételnek.
  • Fűszervajat nemcsak a fólia kenésére használhatunk, hanem az elkészült étel további ízesítésére is. Amikor kinyitjuk az elkészült batyut, helyezzünk egy kisebb kockával a kupac tetejére és forgassuk össze vele az ételt.
  • Fóliában sült ételeket nemcsak a grillen, de a sütőben is nyugodtan elkészíthetjük.

Diétázók is nyugodtan fogyaszthatják

Ha egy könnyű nyári ételre vágyunk, akkor a zsírosabb húsok, kolbászok helyett, a batyuba csomagoljunk valamilyen halat is. A lazac sokak kedvence, de a karakteresebb tonhal vagy az egyben sült pisztráng is jó választás lehet erre a célra.  A halak grillezésénél általában az egyik legnagyobb aggály, hogy fordításkor darabokra esnek. A fóliában sütés egyik nagy előnye, hogy ettől nem kell tartanunk. A kapros citromos grillezett lazacot bátran ajánljuk nyári estékre az egészséges ételek kedvelőinek. Amíg a hal sül, készítsük el mellé a zöldségköretet is. Próbáljuk ki a pikáns, sült mézes sárgarépa karikákat!

Ha kifogástalan ízélményre vágysz

  • Friss halfilével készítsük az ételt.
  • Bármilyen kedvenc fűszernövényünkkel elkészíthetjük ezt a fogást, de válasszuk mindig a friss változatát.
  • Olaj helyett, olvasztott vajjal is meglocsolhatjuk a halat.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása