A jól ismert nyársak többnyire grillezett alapanyagokból készülnek. Darabokra szelt hús zöldségekkel vagy gyümölcsökkel kombinálva, például dinnyével áfonyával vagy eperrel. Ezeket a szokványos recepteket most egy másik oldalról közelítettük meg, és összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel érdekes falatokat készíthetsz, vagy megmutatjuk, hogyan tudsz átlagos alapanyagokból vagány nyársakat készíteni.


1. Mini-gofri gyümölcsökkel

Ha az édes reggeliket preferálja és a gofri a kedvencei közé tartozik, akkor kedvelni fogja ezt a verziót! Készítsen hozzá mini gorfit, majd szúrja fel a nyársra. Kipróbáltuk a gofri – görög dinnye párost, de az epres verzió is kiváló!


2. Pirítós dinnyével

Könnyen elkészíthető otthon is, csak vágja méretre és tűzze fel a nyársra gyümölcsökkel. Jól megy a banánhoz, vagy a sárga dinnyéhez. Ez a recept egy újabb finom alternatíva, amit nem csak reggeliként élvezhet.


3. Palacsinta gyümölcsökkel

Palacsinta? Ennek hála a gyerekek szorgosan fogják követni az asztalhoz. Ha megmutatja nekik a nyárs verziót, még izgalmasabbnak fog hatni a fincsi reggeli. Akár segíthetnek is a palacsinta elkészítésében és nyársra tűzésében egyaránt. Ez a nyárs a sárgabarack és az banános amerikai palacsinta ízletes kombinációja.


4. Palacsinta tekercs

Maradjunk a palacsintánál, hisz ez a gyerekek kedvence. Készítse el klasszikus módon, majd vágja fel csíkokra. Ezután csavarja őket tekerccsé, és tűzze fel a nyársra. Ezután nincs más dolga, mint  nyakon önteni egy kis juhar sziruppal, vagy mézzel, és máris kész a csodás édes reggeli. Ne feledje, hogy a tökéletes palacsintához elég a három alap lépést követnie.


5. Mini csokis brownie

Ez nem csak a brownie-ról szól, bármilyen más sütemény megállja a helyét, amíg kis falatokra lehet vágni. A nyers verzió frissnek és üdének hat, mert különböző gyümölcsökkel dobhatja fel. Eperrel és sárgadinnyével is egyaránt megállja a helyét, tökéletesen kiegészítik a kakaós tésztát. Ha nincs még tapasztalata a brownie készítésben és ezen szeretne változtatni, próbálja ki a szokatlan cékla brownie receptünket!


6. Mustáros kolbász kicsit másképp

Végére értünk az édes recepteknek, jöhetnek a sósak!

 A kolbász nem feltétlen a legegészségesebb reggeli, főleg nem gyerekeknek. Emiatt nem kell aggódnia, ha házi készítésű kolbászt választ, amiben nincs káros anyag és tartósítószerek. Ha a gyerekei túl fiatalok, akkor készítse el nekik a fenti édes verziót, míg Ön élvezheti a sós „felnőtt” megoldást. Szüksége lesz sonkára és szalonnára is. Csak főzze meg a kolbászt, vágja őket karikára, süsse meg a szalonnát és szúrja fel őket a nyársra. Ha van rá lehetősége, akkor ez a  kombináció remek alternatíva grillezés szerelmeseinek. Frissítőnek készíthet nyári dinnye salátát, uborkával es feta sajttal.


7. Mini mozzarella tojással és avokádóval

Az avokádó értékes tápanyag forrás, egészséges zsiradékban és rostban gazdag. Jó állagának és semleges ízének köszönhetően szinte minden étkezéshez megfelel. Ha nagyon boldoggá szeretné tenni a gyermekét és közben menő falatkákat szeretne neki készíteni, ne hagyja ki az avokádót a listából. Hogyan csinálja? Tűzzön nyársra főtt tojást, mini mozzarellát és avokádó darabokat. Ha nagyon éhes lenne a gyerkőc, készítsen neki avokádó krémes szendvicset.

13 ehető ötlet egy pálcán – kreatív nyárs a konyhából


8. Göngyölt sajtos palacsinta

Ismét palacsinta? Nem csak édes, de sós is! Készítsen „maki” palacsintát nasinak és olyan fitt lesz, akár egy japán. Nem lesz szüksége halra, csak elég tésztára a palacsintához, sajtra, sonkára és paradicsomra. Tekerje fel és vágja karikákra, amit majd a nyársa tűz. Nézze meg a sonkás-sajtos palacsinta receptünket, ezért a sós finomságért.


9. Sonkás saláta nyárson

Nem csak tálban lehet tálalni a salátát. A kreativitás határtalan, próbálja ki nyárs formájában. Az ilyen saláták tökéletesek egy grill partihoz, mert egyszerre szolgálhatja fel a saláta nyársat hús nyárssal. Kombinálja sonkával, uborkával, sajttal, paradicsommal vagy paprikával.


10. Grillnyárs tofuval

A vegetáriánus tofus verzió tökéletes partiba és iskolába is. A bátrak megpróbálhatják kombinálni a tofut dinnyével és mentával. Ha klasszikusra vágyna, válasszon paprikát a tofuhoz.


11. Capri saláta

Valószínűleg már ismerte ezt a verziót, nem újdonság, de nem hagyhattuk ki. Ez a verzió nem csak nyársnak tökéletes, de reggelinek is capri pirítós formájában.


12. Tortellini nyárs

Ez a koncepció a személyes kedvencünk. A tortellinit nem kell bemutatni. Ez a házilag készült tészta általában hússal, sajttal es spenóttal van tömve. Bár készíthető kevésbé hagyományos módon is: Főzze meg, húzza a nyársra, és tálalja több féle szósszal. Kreatív, ugye?


1. Grillezett kukorica, krumpli és garnéla

Az utolsó nyársunkat a nyaralás és az egzotikum jellemzi, kukoricával, krumplival és garnélával. Ideális kombináció egy esti grill partihoz. A garnélát bepácolhatjuk mézes páccal és tálalhatjuk prosciuttos dinnye salátával.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása